Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Η Εορτή Παναγίας ¨Πορταΐτισσας¨


Την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου 2018 της Διακαινησίμου, εορτάζει και Πανηγυρίζει η Εφέστιος και Θαυματουργός Εικόνα Παναγίας «Πορταΐτισσας» της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους. Στην πόλη μας εορτάζεται στον
Ι. Ν. του Αγίου Νεκταρίου
ο οποίος κατέχει αντίγραφο
από την 4ηΟκτωβρίου 2003,
ημέρα υποδοχής.



Πρόγραμμα Εορτασμού

     ΤΡΙΤΗ 10-4-2018:Το απόγευμα και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλλεί ο Αναστάσιμος και ο της Εορτής Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και στη συνέχεια η ΛΙΤΑΝΕΙΑτης Ιεράς Εικόνας Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ». Ώρα 8:15μ.μ. θα χορέψουν πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια τα παιδικά τμήματα του Ιερού μας Ναού και άλλων Συλλόγων Χορευτικά στον αύλειο χώρο με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας.

     ΤΕΤΑΡΤΗ 11-4-2018:Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. ο Όρθρος της εορτής της Παναγίας και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. με θείο κήρυγμα και το ύψωμα της Παναγίας.

   ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑκαι ώρα 6:30μ.μ. ο Αναστάσιμος, ο Μεθέορτος Εσπερινός της Παναγίας μας και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας «Πορταΐτισσας» ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της.

Το καθιερωμένο Πασχαλινό Ιερό Σαρανταλείτουργο από τη Λαμπροτρίτη έως Κυριακή των Αγίων Πατέρων 20 Μαΐου 2018.