Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ιερά Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων

Το προσεχές ΣΑΒΒΑΤΟ  3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Μητροπολίτου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του Θαυματουργού εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Τρισυπ. Ιερός Ναός
της πόλεώς μας.


(Θα εκτεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ι. Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
  
   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-9-2016: Το απόγευμα και ώρα 7:30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεγάλος Εσπερινός της εορτής Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Παν/λογιώτατο Αρχιμ. π. Αλέξιο Κανίνα Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεώς μας. Στη συνέχεια θα γίνει η ΛΙΤΑΝΕΙΑ της Ιεράς εικόνας της κοιμήσεως του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

   ΣΑΒΒΑΤΟ 3-9-2016: Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ΚΤΗΤΟΡΙΚΟ μνημόσυμο υπέρ αναπαύσεως των Ευεργετών και Δωρητών του Ναού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης & Σταγών κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο.
   Το Απόγευμα της Σαββάτου και ώρα 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεγ. Εσπερινός του Σαββάτου και ο Παρακλητικός Κανόνας του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.


   Προσκαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την ευλογία και τον αγιασμό από τον μυροβλύτη και θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο.