Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Εορτή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας



Την ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 εορτή της κατάθεσης της Τίμιας και Πανακηράτου ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει και πανηγυρίζει το δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, στο οποίο υπάρχει εγκαινιασμένη ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και είναι αφιερωμένο στην Τιμία Ζώνη.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
  
   ΚΥΡΙΑΚΗ 30-8-2015: Το απόγευμα και ώρα 7:30μ.μ  θα ψαλεί ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός  της εορτής της ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Παν/λογιώτατο Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Νάση Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεώς μας.

   ΔΕΥΤΕΡΑ 31-8-2015: Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος  της εορτής της ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήγρυγμα από τον Παν/λογιώτατο Αρχιμ. π. Αλέξιο Κανίνα Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεώς μας, και το ύψωμα της Παναγίας μας.
   Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας. εις την Πανακήρατον ΤΙΜΙΑΝ ΖΩΝΗΝ της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου.

   ΤΡΙΤΗ 1-9-2015: Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Συμεών του Στυλίτου και της αρχής της Ινδίκτου, η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μ. Αγιασμού για την πρωτομηνιά.
   Το βράδυ της Τρίτης και από ώρα 8:30μ.μ. έως 12:30π.μ. νυχτερινή θα ψαλεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ για την εορτή του Αγίου ΜΑΜΑΝΤΟΣ  προστάτου των  κτηνών.

(Θα εκτεθεί σε προσκύνηση Ι. Λείψανο του Αγίου Μάμαντος)
   Προσκαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την ευλογία και τον αγιασμό της Παναγίας μας.