Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η Εορτή Παναγίας ¨Πορταΐτισσας¨

Την Τετάρτη του Πάσχα 15 Απριλίου 2015 της Διακαινησίμου, εορτάζει και Πανηγυρίζει η Εφέστιος και Θαυματουργός Εικόνα Παναγίας «Πορταΐτισσας» της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους. Στην πόλη μας εορτάζεται στον Ι. Ν. του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος κατέχει αντίγραφο από την 4η Οκτωβρίου 2003, ημέρα υποδοχής.



Πρόγραμμα Εορτασμού

ΤΡΙΤΗ 14-4-2015: Το απόγευμα και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλλεί ο Αναστάσιμος και ο της Εορτής Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Πανοσ/γιώτατο Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Νάση Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεώς μας και  η ΛΙΤΑΝΕΙΑ της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ». Στη συνέχεια και ώρα 8:15μ.μ. θα χορέψουν πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια τα παιδικά τμήματα του Ιερού μας Ναού και άλλων Συλλόγων Χορευτικά στον αύλειο χώρο με τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15-4-2015: Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. ο Όρθρος της εορτής της Παναγίας και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα και το ύψωμα της Παναγίας.
  
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρα 6:30μ.μ. ο Αναστάσιμος, ο Μεθέορτος Εσπερινός της Παναγίας μας και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας «Πορταΐτισσας» ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία της Παναγίας Πορταΐτισσας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο