Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η Εορτή της Παναγίας "Πορταΐτισσας" στον Άγιο Νεκτάριο

   Την Τετάρτη του Πάσχα 23 Απριλίου 2014 της Διακαινησίμου, εορτάζει και Πανηγυρίζει η Εφέστιος και Θαυματουργός Εικόνα Παναγίας «Πορταΐτισσας» της Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ Αγίου Όρους. Στην πόλη μας εορτάζεται στον Ι. Ν. του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος κατέχει αντίγραφο από την 4η Οκτωβρίου 2003, ημέρα υποδοχής.


Πρόγραμμα Εορτασμού

ΤΡΙΤΗ 22-4-2014: Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα ψαλλεί ο Αναστάσιμος και ο της Εορτής Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα και  η ΛΙΤΑΝΕΙΑ της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ». Στη συνέχεια και ώρα 8:15 μ.μ. θα χορέψουν πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια τα παιδικά τμήματα του κατηχητικού του Ιερού μας Ναού στον αύλειο χώρο με τη συνοδεία δημοτικής μουσικής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-4-2014: Το πρωί και από ώρα 7:00 π.μ. ο Όρθρος της εορτής της Παναγίας και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα και το ύψωμα της Παναγίας.
  
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και ώρα 6:30 μ.μ. ο Αναστάσιμος, ο Μεθέορτος Εσπερινός της Παναγίας μας και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας «Πορταΐτισσας» ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία της Παναγίας Πορταΐτισσας.