Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων

Τhn προσεχή Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 εορτή του Αγίου Νεκταρίου
Μητροπολίτου Πενταπόλεως
του εν Αιγίνη του Θαυματουργού
εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Πόλεώς μας.



Προγραμμα Εορτασμου


   ΣΑΒΒΑΤΟ 8-11-2014: Το απόγευμα και ώρα 5:30μ.μ. ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ της Εικόνας και του I. Λειψάνου του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτο-κλασία και θείο κήρυγμα χοροστατούντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ.
   Το βράδυ και από ώρα 8:30μ.μ. περίπου, θα ψαλούν οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ και τα ΕΓΚΩΜΙΑ του Αγίου Νεκταρίου ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεώς του και στη συνέχεια στις 9:30μ.μ. έως 12:30π.μ. περίπου νυχτερινή, θα ψαλεί βραδινή Θεία Λειτουργία, (ΑΓΡΥΠΝΙΑ).

   ΚΥΡΙΑΚΗ 9-11-2014: Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγώ κ.κ. Αλεξίου και το ύψωμα του Αγίου.
    Το απόγευμα:  
    ΩΡΑ 5:00μ.μ. θα ψαλεί  ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Νεκταρίου.        
    ΩΡΑ 6:00μ.μ. ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ του εκ Φαράσων της Καππαδοκίας του Θαυματουργού με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

   ΔΕΥΤΕΡΑ 10-11-2014: Το πρωί και από ώρα 7:00π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής του Αγίου Αρσενίου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα και το ύψωμα του Αγίου Αρσενίου.
    Το απόγευμα και ώρα 5:00μ.μ. ο μεθεόρτιος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη.

    Προσκαλούνται οι αρχές της πόλεως και του Νομού μας, οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την ευλογία και τον αγιασμό από τις προγραμματισμένες λατρευτικές εκδηλώσεις.