Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων

IERA MHTROPOLIS TRIKKHS & STAGΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Από Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013


                  Έλευσις των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΑΣ προερχόμενα από την Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους - Άθω στον Τρισυπόστατο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Οκτωβρίου
   Ώρα 6:00μ.μ. Το απόγευμα πανηgυρική υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΑΣ υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ συνοδευόμενα από τους Γρηγοριάτες Πατέρες του Αγίου Όρους έμπροσθεν του Ιερού Ναού επί της Ε.Ο. Λαρίσης - Ιωαννίνων.
  Δέησις εντός του Ι. Ναού και ο Μεγάλος Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστα-τούντος του Σεβασμιωτάτου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Οκτωβρίου
   Ώρα 7:00π.μ. Το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο π. Παΐσιο αδελφό της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου.
  Προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
   Ώρα 5:00μ.μ. Μεγάλος Εσπερινός της ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ της Παναγίας μας και Ιερά Παράκληση της ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ της Ρωμαίας με ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Νικόλαο Χαντζιάρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Οκτωβρίου
   Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και η Θεία Λειτουργία (Εθνική Εορτή) με θείο κήρυγμα από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Διονύσιο Χουρμουζιάδη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
   Ώρα 5:00μ.μ. Μικρός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ της Ρωμαίας με ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβ. π. Κωνσταντίνο Τσιακμάκη.
   Ώρα 8:30μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ κατά το αγιορειτικό τυπικό για την ΕΟΡΤΗ της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (Μεγ. Εσπερινός, ο Όρθρος της εορτής και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία) με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και το ύψωμα της Αγίας.

ΤΡΙΤΗ 29 Οκτωβρίου
   Ώρα 7:00π.μ. Ανήμερα της εορτής της Αγίας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Λάμπρο Κολώνα.
  Ώρα 5:00μ.μ. Μεγάλος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ με ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Αθανάσιο Τύμπα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Οκτωβρίου
   Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβ. π. Γεώργιο Μούτο.
   Ώρα 12:00μ.μ. Ιερά Παράκληση της ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ και στη συνέχεια ο Αποχαιρετισμός - Προπομπή των ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ της Αγίας.

Ε.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΗΛ. & FAX 2431031454 | Τ.Κ. 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ

Σημείωση: Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός
όλη την ημέρα από 6:45π.μ. έως 10:30μ.μ.